Аз

2020 Значение и значение на Harvest Moon

двойка пред луната

Известна също като Хънтър Луна в някои култури, Жътва Луната осигурява допълнителна светлина в ранната вечер в продължение на много години. Но има още какво да научите за смисъла на Harvest Moon и нейното духовно значение.

Кога е Harvest Moon през 2020 г.?

Според EarthSky.org , тазгодишната Луна за прибиране на реколтата ще се появи на 1 октомври от 21:05 часа по универсалното време. В американските часови зони това означава 1 октомври в 18:05. ADT, 17:05 EDT, 16:05 ч. CDT, 15:05 ч. MDT, 14:05 PDT, 13:05 ч. Алясково време и 11:05 ч. Хавайско време. '

СВЪРЗАНИ: Какво е новолуние?



ярко лилава аура

Как Harvest Moon получи името си?

Луната за прибиране на реколтата получи името си от фермерите, тъй като те забелязаха, когато слънцето беше залязло, все още имаше светлина от уникалната луна в небето. Тъй като Луната излиза през есенните вечери в Северното полукълбо, те са успели да присвоят името Harvest Moon, за да отрази светлината си, която е помогнала по време на сезона на прибиране на реколтата.

Също така може да е било популяризирано от песента от 1903 г. „Shine On Harvest Moon“ от Нора Байес и Джак Норуърт:

'Блести, блести на реколтата Луна в небето, аз не съм имал любов'

От януари, февруари, юни или юли снежното време не е време за престой

На открито и лъжица, така че блести, блести на лунна реколта, за мен и моята приятелка.

Какво причинява реколтата?

„Алманахът на фермерите“ обяснява че орбиталното движение на Луната го носи по-източно през нощта. Нормален изгрев на луната означава, че Луната ще заеме място в небесната сфера, но когато Земята се обърне към тази конкретна точка почти 24 часа по-късно, Луната вече се е изместила на изток около 12 градуса, до което Земята отнема около 50 минути по-дълго да се върти към Луната в новото си положение.

Дева и Риби

Когато дойде време за изгрев на реколтата, тя изгрява приблизително по същото време като Земята. Това е така, защото Луната е в участък от зодиакалното съзвездие, където пълнолуние пътува всяка нощ, а през есента Луната образува плитък ъгъл с източния хоризонт.

Тъй като орбитата на Луната е успоредна на хоризонта по това конкретно време, връзката му с източния хоризонт не се променя. И по време на това Земята не се обръща толкова далеч към Луната.

Някои нощи преди и след Луната за прибиране на реколтата, тя може да изгрее около 23 минути по-късно, което означава, че ще има допълнителна светлина в пиковото време на прибиране на реколтата, което се случва близо до есента. Когато Луната достигне последната си четвърт, нормалното 50-минутно закъснение се връща и това ще се промени, докато настъпи пролетта.

СВЪРЗАНИ: Как да използваме фазите на Луната, за да проявим вашите желания и мечти

Какво е значението на реколтата луна?

Причината, поради която Harvest Moon е много важна, е, че е извън 12 лунни цикъла всяка година , Harvest Moon изгрява средно около 50 минути по-късно всеки ден, но по-близо до есенното равноденствие е само 30 минути по-късно.

жена мрази съпруга

Луната с пълна реколта ще изгрее при залез слънце и няколко поредни нощи ще изгрее близо до залез слънце.

Какво означава духовно реколтата луна?

Тази година Луната за жътва е знак за улавяне на мечтите на човек. Месец октомври трябва да бъде начин човек да се изправи и да достигне целите си, вместо да чака около целите си да ги достигне.

Предишните месеци бяха използвани за планиране и размисъл върху нечий живот. Сега е моментът да се насочите към тази цел и да бъдете готови да атакувате в нови територии, които ще дадат още една увереност в себе си и своите способности.

Пълнолунието ще бъде в Овен, което може да предизвика усещане за несигурност. Има специални ритуали, в които можете да участвате за да облекчите стреса си и да се възползвате максимално от този лунен сезон.